Julia koos voor Arts en Zorg bij de Nationale Carierebeurs

Julia voelde zich meteen aangetrokken tot de energie en innovatieve mindset die Arts en Zorg uitstraalde. Het leek haar een geweldige werkplek om haar passie voor de gezondheidszorg te combineren met haar wens om zinvol werk te doen en een positieve bijdrage te hebben binnen de zorgsector.
Julia achter computer op kantoor

Toen Julia in 2023 de Nationale Carrièrebeurs bezocht, was de stand van Arts en Zorg de eerste waar ze een praatje maakte. Wat haar direct aansprak, was de vernieuwende aanpak van eerstelijnszorg en de verschillende services die ze aanbieden, zoals huisartsenzorg, zorg voor asielzoekers en (digitale) zorg op afstand. Ze was onder de indruk van hun ideeën om toegankelijke, hoogwaardige en vernieuwende zorg te leveren, zowel nu als in de toekomst.

Ik werd aangetrokken door de visie van Arts en Zorg bij De Nationale Carrièrebeurs


Familie vol gezondheidszorg

Julia's interesse in de gezondheidszorg komt deels voort uit haar familieachtergrond, waar iedereen in de gezondheidszorg werkt. Ze behaalde haar universitaire diploma in Health Sciences en voltooide daarna haar master in Management, Policy Analysis en Entrepreneurship in Health and Life Sciences.

Na haar werk in het managementteam van een kleine zorginstelling, besefte Julia dat ze een plek zocht waar ze actief kon bijdragen aan de zorgverlening. Julia: "Werken binnen de eerstelijnszorg sprak mij direct aan omdat het vaak de eerste stap is voor patiënten in het gezondheidssysteem. Werken in deze lijn biedt mij de mogelijkheid om vanuit het werkveld actief mee te denken over het aanpakken van uitdagingen in de zorg zoals personeelstekorten en hoge zorg kosten, maar ook over het leveren van preventieve zorg, uitvoeren van vroegtijdige interventies."

Een dynamische omgeving

Julia waardeert bij Arts en Zorg vooral de nauwe  samenwerking met zorgverleners, die leidt tot een dynamische omgeving waarin ideeën worden uitgewisseld ter verbetering van de zorg. Julia: “Als projectmanager krijg ik energie van de mogelijkheden die ik heb  om projecten van het begin tot het eind te begeleiden. Dit maakt mijn werk boeiend en afwisselend. Ook kan ik hierdoor diverse vaardigheden ontwikkelen en samenwerken met verschillende disciplines. Dit geeft mij veel voldoening  omdat dit bijdraagt aan concrete en merkbare resultaten in de praktijk.

De Arts en Zorg Groep hecht waarde aan gezonde werk-privé balans en teamspirit

Tijdens de carrièrebeurs had Julia een inspirerend gesprek met een collega van Arts en Zorg Groep. De collega vertelde haar vol enthousiasme over alle mogelijkheden binnen de organisatie. Julia: “Ik deelde direct de passie voor het leveren van kwaliteit van zorg en het belang van innovatie in de gezondheidssector. Daarnaast vond ik het fijn om te horen dat bij de Arts en Zorg Groep veel waarde wordt gehecht aan een gezonde werk-privé balans en teamspirit. Zo worden er regelmatig trainingen aangeboden, zijn er teamuitjes en wordt er jaarlijks een eigen festival en wintersportreis georganiseerd”.

Ik deelde direct de passie voor het leveren van kwaliteit van zorg en het belang innovatie in de gezondheidssector


Digitale zorg

Een concept waar Julia tijdens haar bezoek aan de carrièrebeurs voor het eerst over hoorde, was Gezond.nl (onderdeel van de Arts en Zorg Groep). Gezond.nl biedt dezelfde kwaliteit en veiligheid als een traditionele huisarts, maar dan via een gebruiksvriendelijke en betrouwbare app. Via de app kunnen patiënten direct met een huisarts chatten, foto’s versturen en videobellen. Zo kunnen patiënten snel worden geholpen en ontvangen zij digitale zorg wanneer dat kan en kunnen zij naar de fysieke praktijk wanneer dat nodig is. Julia: “Dit voorbeeld sprak mij erg aan omdat het weergeeft waar de Arts en Zorg Groep voor staat: innovatie, het vinden van oplossingen en het verbeteren van de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg”.

Daarnaast was Julia onder de indruk van het feit dat Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA), ook onderdeel van de Arts en Zorg Groep, een belangrijke rol speelt in het verzorgen van huisartsenzorg in alle asielzoekerscentra in Nederland, in opdracht van het COA. Dit benadrukte voor haar de brede maatschappelijke betrokkenheid van de Arts en Zorg Groep en hun inzet om zorg op maat te bieden aan verschillende (kwetsbare) groepen.

Advies van Julia

Overweeg jij ook voor de Arts en Zorg Groep te kiezen, dan wil Julia nog advies meegeven: “De Arts en Zorg Groep is een mooie en vooruitstrevende zorgorganisatie die medewerkers aanmoedigt om zich zowel op professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Je werkt samen met collega’s met verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven, wat zorgt voor een verrijkende en inspirerende werkomgeving, aldus Julia”.

Er is veel ruimte voor het inbrengen van eigen ideeën en initiatieven ter verbetering van de zorg

Persoonlijk kan Julia zeggen dat ze het afgelopen jaar heeft ervaren als een periode van uitdaging, groei en plezier. Ze heeft de kans gekregen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, deel te nemen aan boeiende projecten en deel uit te maken van een fantastische groep collega's die gepassioneerd zijn over hun werk. Julia: “Als je op zoek bent naar een leuke en inspirerende werkplek in de zorg, dan is Arts en Zorg een hele fijne werkplek!”