Van Randstad naar provincie: huisartsen aan het woord

Sinds de coronacrisis werken we vaker thuis. Groter wonen is dan ook voor steeds meer mensen een serieuze overweging en wordt er vaker naar betaalbaardere opties buiten de Randstad gekeken. Zo ook huisartsen Joris (35) en René (65).
Huisarts in spreekkamer met patiënt

In verschillende krimpgebieden in Nederland bleek een schreeuwend tekort aan bepaalde beroepsgroepen, waardoor hoogopgeleiden makkelijker een nieuwe baan vinden. Lees hier waarom zij Amsterdam inruilden voor Leeuwarden.

De pluspunten van Friesland

De voordelen van werken in de provincie zijn glashelder voor Joris en René. Beiden werkten ze als huisarts in Amsterdam voordat ze naar Friesland vertrokken. René, jarenlang praktijkhouder in de hoofdstad: ‘Het werd er drukker en drukker, waardoor ik steeds minder plezier had in mijn werk.’ Genoeg reden voor een nieuwe uitdaging. René bleef in Amsterdam, maar trad ondertussen in dienst bij onze huisartsenpraktijk in Leeuwarden. Hier was de afgelopen jaren sprake van een groot huisartsentekort, wat hem de perfecte kans gaf om daar aan de slag te gaan.

Het leven in Friesland is gewoon een stuk minder hectisch. Daarom is het erg fijn om hier te wonen


Collega Joris pakte het rigoureuzer aan en koos om samen met zijn gezin naar Leeuwarden te verhuizen. "Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze beslissing," vertelt Joris. "Het leven in Friesland is gewoon een stuk minder hectisch. Daarom is het erg fijn om hier te wonen". Die rust en ruimte ervaart hij ook in zijn werk. Het leven in de hoogste versnelling liet hij achter. "Dat hoeft hier niet meer, daarom is het allemaal een stuk makkelijker. En het is een fijne plek om samen met mijn gezin te wonen".

Werken in rust en ruimte

De prachtige Friese omgeving is voor Joris en René een groot pluspunt. "Als je het over rust en ruimte hebt, dan is dit waar je moet zijn!" René rijdt voor zijn huisbezoeken vaak op de fiets door Leeuwarden en Harlingen. "Dat is vanwege de mooie gebouwen elke keer weer een feestje". René woont nog in Amsterdam, maar overnacht twee dagen per week in Friesland. Dat heeft hij er graag voor over: "Het wordt ruim gecompenseerd doordat het zo fijn is om hier te werken".

Joris en René zijn blij met hun keuze om te werken in Friesland. Ze moedigen daarom ook jou als professional aan om carrièremogelijkheden te bekijken buiten de grote steden. "Wie weet ontdekken zij ook hoe prettig het is om in het mooie Friesland te gaan werken".

Interesse?

Overweeg jij ook om je baan in de Randstad te verruilen voor een baan in de provincie? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar sollicitatie@artsenzorg.nl of bekijk onze vacatures.