Werken bij Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA)
Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA) zorgt voor goede zorg voor alle asielzoekers. We bieden huisartsenzorg op ieder asielzoekerscentrum in opdracht van het COA. De zorg zelf is gelijk aan de reguliere zorg. Doordat de omgang en kennis van gezondheidszorg per cultuur verschilt, wordt er extra aandacht besteed aan de asielprocedure, leefsituatie en de zorgbehoefte van asielzoekers. Bij GZA kunnen asielzoekers terecht bij zorgprofessionals zoals een doktersassistent, verpleegkundige, POH-GGZ of huisarts.
Praktijkverpleegkundige bloeddruk meten bij patiënt

Zorg voor iedereen

GZA heeft op bijna elke opvanglocatie van het COA een huisartsenpraktijk waar asielzoekers welkom zijn voor een afspraak met een zorgprofessional. Wanneer het aantal opvanglocaties verandert, verandert GZA mee. De doktersassistent en verpleegkundige hebben een grote rol in het verhelderen van de zorgvraag en het vinden van een goede balans tussen medische klachten en psychosociale belasting van de asielzoeker.

Een asielzoeker kan contact opnemen met onze Praktijklijn voor het stellen van een medische vraag. Op de Praktijklijn werken gediplomeerde doktersassistenten onder de verantwoordelijkheid van een huisarts. Zij hebben inzicht in het medisch dossier waardoor vragen direct beantwoord kunnen worden.

Het hoofdkantoor van GZA bevindt zich in Utrecht. Het Medisch Contact Centrum, de Praktijklijn, is gehuisvest in Arnhem.

Wat onze collega's zeggen